Δημόσια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

Όλα έχουν να κάνουν με το ταξίδι! Το ταξίδι μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, το οποίο είτε απλά σου άρεσε είτε το ερωτεύτηκες είτε το μίσησες αλλά σίγουρα λάτρεψες το γεγονός ότι κατάφερε να σε μεταφέρει σε άγνωστα μέρη ή πίσω στο χρόνο, σου γνώρισε καινούριους ανθρώπους ή νέες ιδέες, σου δίδαξε μία ξένη γλώσσα ή πώς να φτιάχνεις μια τούρτα γενεθλίων!

Όλα έχουν να κάνουν με το να μοιράζεσαι το ταξίδι! Μοιράζεσαι ένα βιβλίο και μοιράζεσαι σκέψεις, εικόνες, γνώση, όνειρα, αισθήματα.

Ένα βιβλίο που ταξιδεύει από άντρες σε γυναίκες, από μικρούς σε μεγάλους, από φίλους σε αγνώστους, από το παρελθόν στο παρόν, από αναγνώστη σε αναγνώστη.

Η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη, ένα υπαίθριο δημόσιο έπιπλο, μια φανταστική ιδέα δύο αρχιτεκτόνων, της Ειρήνης και του Λευτέρη, είναι το εισιτήριο για όλα αυτά τα ταξίδια! Αφήνεις ένα βιβλίο, παίρνεις ένα άλλο και… η διαδρομή αρχίζει!

Για μένα το ταξίδι ξεκίνησε την περασμένη Άνοιξη, όταν ξαναμπήκα μετά από πολλά χρόνια στο Αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης της Κοζάνης. Γνώρισα συμπολίτες μου με θέληση να αλλάξουν την πραγματικότητα γύρω τους. Πρώτη στάση ο εθελοντισμός, η ομαδικότητα, το Future Library. Ολοκληρώσαμε μία σειρά δράσεων με μεγάλη επιτυχία. Επόμενη στάση το Unoconference 2012 που μου σύστησε δημιουργικούς ανθρώπους που αποδεικνύουν συνεχώς πως ακόμα και οι πιο απίστευτες ιδέες γίνονται πραγματικότητα! Ανάμεσά τους, η Ειρήνη, ο Λευτέρης και στάση στη Βιβλιοθήκη τους!

Απολαμβάνω πάρα πολύ αυτό το ταξίδι που θέλω να πιστεύω ότι είναι ακόμα στην αρχή!

Back to Top