“Ραπτοφιλοσοφίες”

35

Τετάρτη ή Πέμπτη πρωί -δεν είμαι και σίγουρη, κι είχε αυτόν τον Δεκεμβριανό δυνατό ήλιο με δόντια που εγώ πολύ απολαμβάνω! Στο σπίτι της μανούλας («μανούλα» σε ονομαστικές εορτές, γενέθλια, επετείους κλπ, σε τρυφεράδες μαμάς-κόρης και φυσικά όταν με… «εξυπηρετεί», κοινώς μου κάνει χατίρια! «Μαμά», «μάνα» και άλλες προσφωνήσεις ισχύουν αντίστοιχα σε άλλες περιστάσεις) το τζάκι έκαιγε από νωρίς και είχε μια απολαυστικότατη, χουχουλιάρικη ζέστη! Στην κουζίνα, το πιο ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού, φτιάξαμε το καφεδάκι μας και οργανώσαμε την «επιχείρηση: Θήκες Άλμπουμ

Υφάσματα, πατρόν, καρφίτσες, ψαλίδια, μεζούρες, ραπτομηχανή

Το πόσο μου αρέσει που δίνουμε τα άλμπουμ μας σε θήκες που φτιάχνουμε με τα χεράκια μας, δε λέγεται! Να διαλέξεις ωραία και καλά υφάσματα, να προσέξεις την επένδυση για να είναι γερές, να τις ομορφύνεις με κουμπιά ή κορδόνια. Όταν το ίδιο το άλμπουμ γίνεται με τόση προσοχή και επιμέλεια, του αξίζει πραγματικά να παραδίδεται μέσα σε κάτι που είναι φτιαγμένο με την ίδια φροντίδα. Αυτά σκεφτόμουνα καθώς κόβαμε και ράβαμε με τη μανούλα και έλεγα και ξανάλεγα πόσο τυχερή είμαι που κάνω μια δουλειά που όσο της «δίνω» τόσο με ανταμείβει –ηθικά τουλάχιστον! Που μόνο εγώ αποφασίζω πόσο δημιουργική ή μίζερη θα είναι. Μια δουλειά που με αφήνει ένα ηλιόλουστο πρωινό μιας καθημερινής να γίνομαι «ράφτρα» παρέα με την μανούλα!

Στα διαλείμματα της ραπτικής –γιατί πόσο να αντέξω; είμαι κι άμαθη- στόλιζα το χριστουγεννιάτικο δέντρο της μανούλας, η οποία μέσα στα χρόνια έχει μαζέψει πραγματικά πανέμορφα στολίδια! Και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να αρχίζει να δυναμώνει, κι ο ήλιος να μπαίνει ζεστός απ’ τα παράθυρα, και το τζάκι να καίει, και ο καφές να μοσκοβολάει, και οι ιστορίες με τη μανούλα και τα χαζογέλια να δίνουν και να παίρνουν, και οι θήκες να γίνονται πραγματικά όμορφες και απλά αναρωτιέμαι…. πως δεν σκάμε από ευτυχία μερικές φορές;;;; Πραγματικά, τι θέλουμε για να είμαστε ικανοποιημένοι;;; Εγώ θέλω μια έστω φτωχή αίσθηση δημιουργικότητας και πολλές, πολλές, πολλές στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπώ! Στόχος για τη νέα χρονιά να μην το ξεχάσω ούτε για μια στιγμη!

2428303225131343638372940

Back to Top